[error]
Придбати арахіс

Це ресурс для імпортерів продуктів харчування з країн СНД. Основна функція сайту - організація інформаційного мосту між іноземними постачальниками продуктів харчування традиційного імпорту та замовниками-імпортерами з країн СНД.  

Придбати арахіс

Для отримання цін на різні групи товарів необхідно заповнити заявку. У міру надходження нових цін ми будемо надсилати вам прайс листи на e-mail.

Придбати арахісВиробник насіння арахіс українська валенсіяПридбати арахіс

       
Придбати арахіс

Придбати арахіс

Придбати арахіс

Для прикидочной оценки стоимости можно отправить запрос на расчет
Виробник насіння арахіс українська валенсія

- контейнерной перевозки;

- таможенной очистки;

 

Придбати арахіс

Придбати арахіс

ETD- Передбачувана дата відходу.

NVOCC- Перевізник, що володіє певним обсягом вантажних приміщень на судні, яким він не володіє і не керує, що володіє правом видання бортових коносаментів.

SHIPPING REQUEST- Інструкції з відправлення вантажу- є основою для заповнення коносамента.


Виробник насіння арахіс українська валенсія
Придбати арахіс

Праздники сегодня

Придбати арахіс
Виробник насіння арахіс українська валенсія

Арахіс - однорічна невисока трав'яниста рослина

{1 } А р а х і з Л. А. А До З Е Н Про В А {2 } А р а х і з Л. А. А До З Е Н Про В А {3 } {4 } {5 } {6 } {7 } {4 } {5 } {8 } {9 } {1 0 } {1 1 } {1 2 } {5 } {1 3 } А р а х і з п про д з е м н и ї 1 - н і ж н я я ч а з т ь р а з т е н і я з ц в е т до а м і, м про л про д и м і і з р е л и м і п л про д а м і (б про б а м і ) ; 2 - б про б (в р а з р езе) зі зрілими насінням
Зерна арахісу широко використовуються в кондитерському виробництві
Арахіс не містить хоземлятеріна, а це дуже важливо для тих, хто піклується про здорове харчування
Посадки арахісу
Прибирання арахісу в США
Арахісове поле після збирання
Лущення арахісу
Приготування каші з арахісу в Буркіна-Фасо
Експорт арахісового масла у світі,
1999

Країни

тис. т

Аргентина

90,0

{М'янма 29}

30,0 *

{Франція 29}

21,3

Сенегал

25,1

{Китай 29}

19,5

Судан

18,0

Бельгія і Люксембург

15,7

Нідерланди

12,5
США

{5,8 29}

Світ у цілому

{29 209,4}

* Оцінка.

Пам'ятник арахісу в місті Плейнс (штат Джорджія, США)- батьківщині Дж. Картера

Арахіс - однорічна невисока трав'яниста рослина сімейства бобових, вологолюбна і теплолюбива культура. Має кущові і сланкі форми. Рослина це різко відрізняється від інших видів сімейства бобових (сої, квасолі або гороху) пристроєм квітки і особливістю утворення плоду. Плоди арахісу, формою своїй що нагадують шовковичний кокон, визрівають під землею (подібно бульб картоплі), чому їх називають ще земляними горіхами. Усередині кокона (боба) укладені насіння (або горішки) різної форми і забарвлення: світло-рожеві, світло-і темно-червоні, чорно-фіолетові, іноді строкаті. Арахіс належить до цінних олійних культур, оскільки боби містять до 60% жиру і більше 30% білка. Тому основна маса врожаю переробляється на масло. При холодному пресуванні отримують вищі сорти майже безбарвного масла - чудового харчового продукту без запаху, своїм приємним смаком майже не поступається оливковому маслу. Воно йде в їжу, але головним чином для приготування кращих сортів рибних консервів, маргарину, кондитерських (шоколаду) і хлібобулочних виробів. Використовується воно також у фармакології. Нижчі сорти масла йдуть на миловаріння, при цьому отримують високоякісне, так зване Марсельське мило. Макуха і шрот є прекрасний концентрований білковий корм, що йде для відгодівлі птиці і рогатої худоби, особливо молодняка. Бадилля, як і сіно з неї, охоче поїдається худобою і за поживністю майже не поступається люцернового сіна. Стулки бобів використовують як мульчують матеріалу для поліпшення складу грунтів, підстилки в птахівництві і в будівництві (для створення деревно-стружкових плит або ізоляційного матеріалу), для виробництва упаковки.

З білка арахісу виготовляють кращу рослинну шерсть - Арділью, а також використовують його при виробництві пластмас, клею та багатьох інших продуктів. У той же час, будучи бобовим рослиною, арахіс є хорошим мелиоратором грунту і так само, як і люцерна, збагачує її азотом.

Усім, мабуть, добре відомо, що підсмажені горішки смачні самі по собі, тому їх охоче їдять цілком, нерідко посоливши або посипавши цукром. У роздробленому вигляді вони підмішуються до багатьох кондитерських виробах. З них готують каву, різні креми і пасти, напої, всілякі кондитерські вироби, в тому числі халву. Горіхи ці дуже калорійні. Один кілограм бобів арахісу дає 5960 калорій, тоді як один кілограм яєць - лише 1192 калорії, тобто їх калорійність в 5 разів вище, ніж у яєць. В Африці із земляних горіхів готують суп або їдять їх в суміші з пшоном або рисом. У Китаї арахіс служить сировиною для приготування більш ніж 300 видів продукції. У Північній і Південній Америці дуже популярно ласощі - масло з земляного горіха, що складається з розмелених горіхів, меду, соєвого борошна, солоду і арахісового масла, розтертих до однорідної пасти.

В історії землеробства Старого Світла арахіс з достатньою підставою може бути віднесений до числа нових культур. Всього три століття відділяють нас від того періоду, коли ця рослина була завезена зі своєї батьківщини до Африки і на острови Південної Азії. Культура арахісу виникла в Південній Америці - можливо, в передгір'ях болівійських Анд. Найбільш ранні відомості про арахісі дають археологічні знахідки в перуанських могильниках періоду ХII-ХV ст. Ці знахідки говорять про те, що індіанці Перу культивували арахіс під назвою анхук ще до появи там європейців. З відкриттям Америки арахіс проник в інші частини світу. Через Тихий океан арахіс був завезений на Молуккські і Філіппінські острови (по морському шляху, відкритому Магелланом), а звідти в Індію, Японію, Китай, Індокитай, на Мадагаскар і розповсюдився по всьому півдню Азії.

В Африку ця культура потрапила на початку ХVI ст. в період жвавого спілкування між Бразилією і західно-африканським узбережжям. Боби арахісу були привезені сюди американськими кораблями, і тут ця культура швидко і широко поширилася.

До Європи арахіс був завезений португальськими мореплавцями теж на початку ХVI ст., Але не з Америки, а з Індії або Китаю. Очевидно, тому арахіс довгий час спочатку і називали в Європі китайськими горішками. На Європейському континенті арахіс став відомий перш за все в Іспанії. Звідти він проник до Франції, де ця культура вперше випробовувалася в ботанічному саду в Монпельє. Господарське значення посіви арахісу у Франції придбали лише на початку ХIХ ст., Хоча подальшого розвитку в цій країні арахіс не отримав, так як привізні боби (зокрема, з Сенегалу) обходилися дешевше. У Європі, крім Іспанії та Франції, арахіс в різний час був введений в культуру також в Італії, на Балканах і середземноморських островах.

У США арахіс потрапив з ввезенням африканських рабів. Работорговці годували арахісом негрів-рабів під час переїзду через Атлантичний океан. Однак арахіс отримав широке поширення тут лише після війни Півночі з Півднем. Справа в тому, що в південних штатах сильно поширився бавовняний довгоносик і фермери змушені були замінити бавовна іншою культурою, яка забезпечувала б їм достатній дохід. Такий культурою став арахіс. Цікаво, що громадяни р. Ентерпрайз в штаті Алабама, якому обробіток арахісу забезпечило благополуччя, спорудили в 1919 р. монумент бавовняному довгоносика. Проте надалі через падіння попиту на рослинну олію і ввезення великої кількості азіатського арахісу ціни на нього в США впали і обробіток його помітно скоротилося.

Для збереження світових генетичних ресурсів цього цінного рослини створені спеціальні генні банки. Найбільша колекція (понад 8 тис. зразків) зберігається в Міжнародному інституті рослинництва в Хайдарабад (Індія).

Нині арахіс обробляють в багатьох землеробських районах світу і ареал його поширення величезний. Це широкий пояс, що охоплює не тільки тропічні та субтропічні країни, але і деякі країни помірного клімату - до 47 ° с. Ш. (Наприклад, Канаду). Арахіс добре росте там, де весна тепла, літо спекотне, а осінь довга, тепла і порівняно суха. Є однорічні та багаторічні види арахісу. Одні ростуть на галявинах земляних, інші - в заплавах річок, треті - в піщаних спекотних і посушливих місцях. У Болівії його розводять навіть в горах на абсолютній висоті до 2000 м. Час дозрівання і тривалість вегетаційного періоду залежать від клімату, характеру грунтів і сорти арахісу. У той час як у південних штатах Північної Америки він визріває за 3-4 місяці, ті ж сорти в країнах колишнього СРСР вимагають не менше 5 місяців і все ж дають деяку кількість недозрілих бобів. Серед інших олійних культур земної кулі арахіс в харчовому відношенні знаходиться в ряду першорядних культур. Зараз у світовій продукції насіння і плодів олійних культур йому належить четверте місце після сої, насіння бавовни і рапса. С післявоєнного часу виробництво арахісу зросла майже в 4 рази завдяки впровадженню нових високоврожайних сортів і склало в 1999 р. більше 33 млн т неочищеного горіха при посівних площах майже в 24 млн га. Деякі країни (Аргентина, ПАР та ін) скоротили посіви, в ряді інших спостерігалося зростання посівів, і особливо в Китаї, Індії, Нігерії, Судані.

Найбільший виробник арахісу сьогодні - Китай, який займає нині і по площах і зі зборів арахісу провідне місце в світі (більше 38% загальносвітового урожаю неочищеного горіха). Друге місце займає Індія (17,5%). У першу четвірку входять також Нігерія і США. У сукупності всі чотири країни забезпечують понад 70% світового врожаю. Наступні за ними Індонезія, Судан і Сенегал збирають майже по 1 млн т кожна.

Основні виробники неочищеного арахісу в світі, млн т

{Країна 37}

1980

1990

1999

Китай 3,7 6,4 12,1

Індія

5,0 7,5 5,8
Нігерія 0,5 1,0 2,8
США 1,0

1,6

1,7
Індонезія

0,8

1,4 1,0

Судан

0,7 0,1 1,0
Сенегал 0,5

{0,7 29}

0,8
Аргентина 0,3 0,3 0,6

{М'янма 29}

0,3 0,5 0,6

Демократична

Республіка Конго

0,3 0,5 0,4

Світ у цілому

{37 14,8}

{37 21,4}

{37 33,1}

Врожайність арахісу в деяких країнах світу, 1999 р.

{Країна 37}

ц / га

{Країна 37}

ц / га

Ізраїль

69

Ліван

29

Саудівська Аравія

40

Іран

27

Кіпр

40

Сирія

27

Малайзія

38

Туреччина

26

США

30

{Португалія 29}

25

Єгипет

30

Японія

23

Нікарагуа

30

Іспанія

23

Китай

30

Барбадос

22

Таким чином, більше 2 / 3 світової продукції припадає на Азію (Китай та Індію).

В Америці арахіс поширений переважно в південній частині: Бразилії, Аргентині, Уругваї, Перу, Колумбії, Гватемалі, але є також у Мексиці і південних штатах США.

В Африці культура арахісу концентрується насамперед на заході континенту, де основним районом обробітку є Сенегал; в центральній частині - Нігерія, на півночі - Судан і Єгипет.

У Європі арахіс мало поширений - це всього лише Іспанія (особливо Валенсія), південь Франції та Італія.

Інша закономірність спостерігається щодо врожайності арахісу. Пальму першості за цим показником тримає Ізраїль (68,5 ц / га в 1999 р.). Близько 40 ц / га отримують Саудівська Аравія та Малайзія, більше 30 ц / га - Єгипет, Китай, США, Нікарагуа; від 20 до 30 ц / га - Ліван, Сирія, Іран, Туреччина, Португалія, Іспанія та Барбадос. Найменші врожаї (3-5 ц / га) в Анголі, Нігері, Того, Замбії та інших африканських країнах, а також у Грузії.

У 1999 р. в світі було вироблено 5 млн т арахісового масла, у тому числі в Китаї - 1,7 та Індії - 1,6 млн т. У сукупності на ці дві країни припадає 2 / 3 світового виробництва арахісового масла. Решта країн сильно поступаються їм. Наприклад, Нігерія виробила 633 тис. т, Судан - 150 і М'янма - 133 тис. т арахісового масла. Зовнішня торгівля неочищеними бобами арахісу невелика - близько 140-160 тис. т. Країни, що розвиваються в цілому скоротили свій експорт. В умовах продовольчої дефіциту вони воліють виробляти з нього масло для забезпечення власного населення. Вивіз арахісу скоротився навіть з тих країн, де збори його виросли, наприклад з Індії. Провідними експортерами в 1999 р. виступали Китай і США, які давали майже 60% світового експорту неочищеного горіха.

Основна частина неочищеного арахісу направляється в країни ЄС - в основному до Франції та країни Бенілюксу, де з нього роблять масло для подальшого продажу на світовому ринку.

В набагато більших розмірах ведеться світова торгівля очищеними насінням арахісу - горішками (експорт яких в 1999 р. перевищував 1 млн т) і арахісовим маслом (209 тис. т). Основні експортери арахісового масла - Аргентина (90 тис. т) і країни Євросоюзу (52 тис. т), які разом з тим займають провідні позиції в світі і по імпорту цієї олії: з 274 тис. т всього імпорту арахісового масла в 1999 р. на них довелося 185 тис. т.

У Росії арахіс став відомий з кінця ХVIII ст. У 1792 р. він проник через Одесу з Туреччини. перші спроби обробітку арахісу відносяться лише до 1825 р., коли цією рослиною зацікавився Одеський ботанічний сад, після чого арахіс став з'являтися на присадибних ділянках. Пробні спроби увінчалися успіхом і зробили можливим обробіток його на півдні Україні. Трохи пізніше його стали вирощувати на Північному Кавказі, в 1861 р.- в околицях Катеринодара, в 1894-1897 рр..- В Закавказзі, в 1898 р.- на Україну поблизу Одеси, нарешті, в 1910 р. були опубліковані матеріали про вдалі дослідах вирощування арахісу на зрошуваних землях в Середній Азії. Важливою польовий культурою арахіс став лише за радянської влади.

Обробіток арахісу в колишньому СРСР, по суті, почалося з 1925 р., коли він став з'являтися в селянських посівах на півдні Україні та Північному Кавказі. У більш пізні роки (1928-1930) він успішно обробляється в степах Миколаївської та Запорізької обл., В Нижньому Поволжі та Азербайджані, але головним чином на зрошуваних землях в Узбекистані. Однак через велику трудомісткість культура ця важко прищеплювалася. Широке впровадження у виробництво арахіс отримав лише в період трьох передвоєнних років. У 1940 р. площі під арахісом в СРСР становили 23 тис. га, а головним виробником був Узбекистан, який, зосереджуючи 12% посівних площ і близько 15% валового збору, давав тим не менше 25% заготовок насіння арахісу в СРСР.

Війна перервала культивування арахісу, але в 50-ті роки воно було відновлено, перш за все в Середній Азії, Краснодарському краї і на Україну. З початку 60-х років виробничі посіви арахісу були практично припинені всюди, навіть в Середній Азії, де був узятий курс на переважання монокультури бавовнику на поливних землях. Зіграли свою роль також висока трудомісткість обробітку та відсутність спеціалізованої техніки. Арахіс залишився лише на присадибних ділянках.

Потреби харчової промисловості в цьому цінному сировину задовольнялися таким чином за рахунок імпорту (в основному з Китаю, потім Індонезії, африканських держав). Тим часом насіння арахісу на світовому ринку коштують дорожче волокна бавовни. Тому починаючи з 1988 р. виробництво арахісу в СРСР відновлюється; в 1990 р. було зібрано
4 тис. т горіха, а в 1999 р. на території колишнього СРСР - 14,5 тис. т. Основним районом, як і раніше, залишився Узбекистан, на який припадає 94% усього врожаю регіону.

У Росії арахіс в даний час не обробляється. У 1999 р. країна імпортувала 1,8 тис. т неочищеного горіха. Тим часом культивування його у нас в південних регіонах можливо, і збільшення площ під цією культурою практично не створило б конкуренції традиційної у нас культурі соняшнику, а арахісове масло могло б успішно розширити асортимент цінних рослинних масел для харчових і технічних цілей.



 
Придбати арахіс
№ з / п Найменування продукту Розміри см / шт ( Cm / pc ) Ціна
23 листопада 2009 Оновлені котирування на морожені морепродукти. Продаж морожених морепродуктів оптом за цінами
Виробник насіння арахіс українська валенсія Придбати арахіс
Продам арахіс з Китаю. Продаж арахісу врожаю 2010 в асортименті. Мінімальний об'єм- 1 контейнер. Ціни виробника. Калібр арахісу- будь-хто. Ідею ціни можна побачити за адресою.

Придбати арахіс
Виробник насіння арахіс українська валенсія
 
Придбати арахіс
Придбати арахіс
Пангасіус в сметані з овочами Вам будуть потрібні : пангасіус (філе)- близько
арахісу земляного, Арахіс культурний, земляний горіх ( Arachis hypogaea ), однолітник сімейства бобових, широко розводиться заради їстівних насіння, що нагадують ядро горіха. Вони дуже поживні, містять 43-50% масла, 5-12% вуглеводів і 25-30% білка. Арахіс
Морепродукти - річ надзвичайно вишукана і корисна. Страви з цих продуктів хороші і за святковим



Быстрая навигация: